VISOKO: U rijeci Bosni isplivao mesni otpad konjskog porijekla!?

Vlasnici brojnih mesnih industrija na području Općine Visoko otpad najčešće, pod okriljem noći, odlažu na nelegalne deponije.To što su one najčešće u blizini naselja i vodozahvata tajkune ne brine, baš kao ni inspekciju Općine Visoko. Ali zato brine stanovnike Visokog, koji već godinama nastoje spriječiti odlaganje klaoničkog otpada na nelegalnim deponijama.

Stanovnici naselja Moštre kod Visokog,  danas su imali priliku vidjeti nesvakidašnji prizor u rijeci Bosni. Naime, u rijeci Bosni je isplivao  na površinu mesni otpad, tačnije  kosti rebara i glava, a sve ukazuje da pomenuti otpad pripada konjskom porijeklu.

kosti_konj

Međutim prošle godine su konji ukradeni sa planinskih pašnjaka u okolici Goražda, a prema informacijama istražitelja, najvjerovatnije su završili u industriji prerade mesa, a potom i na tržištu hrane u Bosni i Hercegovini.

Istražitelj Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Bosanskopodrinjskog kantona Goražde Nijaz Drakovac saopćio je frapantne podatke o organiziranom lovu na konje i surovosti krajnjih kupaca prema životinjama, koji se u ovom kraju ni u ratnom periodu, u vrijeme najveće gladi, nisu koristile u ishrani.

‘Na osnovu informacija koje imamo, te su životinje uglavnom završavale u klaonicama u Visokom. Nijednog živog konja nismo našli, a informacije koje smo operativnim radom dobivali, ukazale su na to da su uglavnom prodavani na stočnim pijacama i potom išli u klaonice’, tvrdi Drakovac

(VisokoIN/K.H)

Vezani članci

Psi lutalice sve veći problem u Visokom

VISOKOIN.COM

Vožnja visočkim ulicama izgleda kao reli utrka!

VISOKOIN.COM

Visoko tradicionalno bez dočeka Nove godine na otvorenom

VISOKOIN.COM

Belmin Zukan imenovan za predsjednika Foruma mladih DF Visoko

VISOKOIN.COM

Nakon zadobijenih povreda S.F preminuo: Ubistvo u Gornjem Moštru!?

VISOKOIN.COM

STRAVA U VISOKOM: Ljudska monstruoznost na djelu: Dvomjesečnom štenetu izvađene oči i odrezane sve šape!

VISOKOIN.COM